Biserica Veche De 400 de Ani Iesita La Suprafata Din Apele Unui Lac Din Mexic

O biserică veche de 400 de ani, scufundată într-o acumulare de apă din statul mexican Chiapas, a apărut la vedere din cauza unei secete, care a redus nivelul apei cu 25 de metri. Pescarii locali au fost asaltaţi de turişti care doresc să viziteze biserica. Aceasta se află sub ape din 1966, când a fost construit un baraj pe râul Grijalva pentru a forma rezervorul Nezahualcoyotl. Biserica a apărut de două ori de când a fost construit barajul.

Biserica Veche De 400 de Ani A iesit La Vedere Din Apele Unui Lac Din Mexic (1)Înaltă de 16 metri şi cunoscută sub numele de Templul lui Santiago (sau a Quechula), “biserica a fost construită în secolul al XVI-lea de către călugării dominicani, dar a fost abandonat din cauza epidemiei de ciumă din 1773-1776”, a declarat arhitectul mexican Carlos Navarrete pentru AP News. Templul lui Santiago este legat de o figură faimoasă în istoria Spaniei. Părintele Bartolomé de las Casas a sosit în Quechala pe la mijlocul secolului XVI împreună cu un grup de călugări dominicani şi a fost primul episcop din Chiapas.

Biserica Veche De 400 de Ani A iesit La Vedere Din Apele Unui Lac Din Mexic (2)

Biserica veche a fost poziţionată de-a lungul unui drum important, construit si folosit de către conchistadorii spanioli, drum care este folosit şi astăzi. “A fost o biserică construită cu gândul că aici se va forma un mare centru urban, dar niciodată nu s-a realizat acest lucru”, a spus Navarrete. “Probabil că niciodată nu a avut un preot permanent”. Biserica este înconjurată de orașul scufundat Quechula.

Sursa Independent

Biserica Veche De 400 de Ani A iesit La Vedere Din Apele Unui Lac Din Mexic (3)

Biserica Veche De 400 de Ani A iesit La Vedere Din Apele Unui Lac Din Mexic (4)

Biserica Veche De 400 de Ani A iesit La Vedere Din Apele Unui Lac Din Mexic (5)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top