Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII

Castelul Guedelon din Burgundia, Franța, este un proiect unic în care voluntari, arheologi si istorici construiesc un castel medieval autentic din secolul al XIII-lea, folosind doar tehnicile și materialele disponibile la vremea respectivă. Michel Guyot și Maryline Martin au demarat proiectul Castelului Guedelon în 1997 și urmează să fie finalizat în 2023. Viitorul castel Guedelon este o construcție complet nouă; nu există vestigii ale unui fost castel în sau în jurul locului. Designul castelului se bazează pe canoanele arhitecturale stabilite de Philip Augustus în secolele XII și XIII. Astăzi, acest castel feudal oferă peste 55 de locuri de muncă și atrage anual peste 300.000 de vizitatori.

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII

Istorici au ales o perioadă istorică exactă la care proiectul a fost atașat, și în baza datelor din acea perioadă s-a ghidat proiectarea și construcția. În analele lui, lucrările la castelul Guedelon au început în 1228. Fiecare an care trece este și un an în timpul istoric al castelului, așa că suntem acum în anul 1248. Locația castelului a fost aleasă în principal din cauza apropierii sale de materialele de construcție potrivite. Transportul era extrem de costisitor în Evul Mediu și numeroasele taxe ar fi putut dubla valoarea materialelor.

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 1

“Regula este că numai ceea ce știm din documentele existente la vremea respectivă este permis” spune Sarah Preston, un voluntar englez. “În mod ciudat am observat că, deși am știut că suntem exacți, într-un fel castelul nu avea suflet. Așa că am inventat un personaj – proprietarul – căruia îi plăce ceva sau nu-i place, dorește un lucru sau nu vrea acel lucru “. Așa a apărut seigneur Guilbert, un nobil feudal de rang mijlociu, căruia i s-a acordat dreptul de a-și construi castelul, deoarece el a fost alături de coroană în timpul unei rebeliuni din 1226.
Sarah Preston continuă “La un moment dat am realizat că pietrarii au tăiat pietrele pentru turnuri prea perfect, ceea ce nu ar fi fost adecvat. Ar fi sugerat că nobilul nostru are o grămadă de bani și, prin urmare, o mică armată în castel, ceea ce nu era cazul. ” Finalizarea acestei minune incredibile este așteptată în jurul anului 1253 – sau 2023 în lumea de astăzi. Chiar dacă nu este finalizat acest castel medieval poate fi vizitat oricând. Mai multe date la Guedelon.

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 2

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 3

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 4

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 5

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 6

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 7

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 8

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 9

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 10

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 11

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 12

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 13

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 14

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 15

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 16

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 17

Castel Medieval Construit Azi Cu Tehnici Si Materiale Din Sec. XIII 18

Scroll to Top