10 Celebritati Cu Inalte Studii Universitare: Film, Muzica Si Sport

Deşi creditate cu abilităţi care le permit să se conecteze cu marea masă a publicului prin valorificarea unui talent care implică, de regulă, actoria, dansul sau cântatul, ori o combinaţie a acestora, multe din vedetele mai vechi sau mai noi sunt considerate a avea o pregătire intelectuală precară. Oarecum surprinzător, există numeroase celebritati care, pe langă frumuseţe sau “trup” şi talent, au şi o pregătire superioară care denotă o inteligenţă ridicată. Următoarele 10 celebritati, actori, sportivi sau muzicieni de succes, au doctorate sau şcoli absolvite care dovedesc o educaţie aleasă şi o înaltă calificare.

10 Celebritati cu Inalte Studii Universitare Film, Muzica şi Sport - Brian May

1. Brian May: Doctor în Astrofizică

Muzician britanic, compozitor și producător, Brian May şi-a luat doctoratul în astrofizică în 2007. Mult mai cunoscut ca membru al trupei Queen, Brian May este considerat unul din cei mai influenţi chitarişti, inovativ şi dotat cu abilităţi tehnice, din istoria rock-ului. De asemenea, el este un prolific compozitor, responsabil ca autor şi co-autor pentru multe din piesele Queen. May a studiat fizica si matematica la Imperial College din Londra, care face parte din Universitatea Hampton din Londra. El a declarat că i-au trebuit mai mult de trei decenii pentru cercetare şi realizarea tezei sale de doctorat: Un studiu al vitezei radiale în nor de praf zodiacal. Timp de mai mulți ani după ce a primit titlul de doctor, din 2008 până în 2013, a fost mai cancelar la Universitatea John Moores din Liverpool.

10 Celebritati cu Inalte Studii Universitare Film, Muzica şi Sport - Robert Vaughn

2. Robert Vaughn: Doctor în Comunicații
Actorul Robert Vaughn este cunoscut pentru rolurile din Cele 10 porunci, Cei 7 magnifici, Superman sau Julius Caesar, dar si prin prisma personajului Napoleon Solo jucat în serialul american The Man from U.N.C.L.E. care a fost difuzat pe NBC între 1964 și 1968. În 1970, Robert Vaughn a obţinutut doctoratul în domeniul comunicațiilor de la Universitatea din California de Sud. El este unul dintre puținele celebrități care are un doctorat în același domeniu de specialitate în care lucrează și anume teatru. Vaughn a publicat teza sub formă de carte la doi ani dupa ce a primit titlul de doctor. Teza se cheamă: Only Victims: A Study of Show Business Blacklisting.

10 Celebritati cu Inalte Studii Universitare Film, Muzica şi Sport - Shaquille-O-Neal

3.Shaquille O’Neal: Doctorat în Educație
Jucător profesionist de baschet și de patru ori campion NBA, Shaquille O’Neal a renunţat la studiile sale pentru a juca basket. El a jucat pentru 4 echipe NBA: Orlando Magic, Los Angeles Lakers, Miami Heat şi Phoenix Suns. De îndată ce a avut ocazia, şi-a reluat şcoala iar în 2012 şi-a finalizat doctoratul în educație la Universitatea Barry din Florida. Shaquille O’Neal are şi o diplomă de licenţă în domeniul artelor obţinută la Universitatea de stat Louisiana. De asemenea, își continuă studiile la facultatea de drept.

10 Celebritati cu Inalte Studii Universitare Film, Muzica şi Sport - Peter Weller

4. Peter Weller: Doctor în Istoria Artei Renascentiste Italiene
Cel mai bine cunoscut pentru rolul său în RoboCop, actorul Peter Weller are o diplomă de master de la Universitatea Syracuse în arta romană și renascentistă și un doctorat în istoria artei italiene renascentiste de la Universitatea California, din Los Angeles. Peter Weller a apărut în zeci de filme și seriale de televiziune şi a regizat mai multe filme. El a început să studieze pentru doctorat în 2007 și a opţinut titlul în august 2014.

10 Celebritati cu Inalte Studii Universitare Film, Muzica şi Sport - Ken Jeong

5. Ken Jeong: Doctor în Medicină

Actorul de comedie Ken Jeong este cunoscut pentru rolul care a dat viaţă personajului Leslie Chow în seria de filme Hangover. El nu a intenționat să devină un actor, și este, de fapt, un medic licențiat în California, cu un doctorat în medicină. După ce a absolvit în 1995, a lucrat ca medic pentru câțiva ani, până când soția lui Tran Ho, care este, de asemenea, medic, l-a convins să-şi urmeze o altă pasiune şi să înceapă o carieră ca actor.

10 Celebritati cu Inalte Studii Universitare Film, Muzica şi Sport - Dolph Lundgren

6. Dolph Lundgren: Master în Inginerie Chimică
Dolph Lundgren lansat cu un rol secundar in Rocky IV şi cunoscut pentru rolurile din filme de acţiune gen The Expendables, este un actor de origine suedeză des întâlnit pe micile ecrane. Actorul a absolvit Regal de Tehnologie din Stockholm cu o diploma în inginerie chimică. De asemenea este licenţiat în chimie la Universitatea de stat din Washington şi are un master în inginerie chimică obţinut la Universitatea din Sydney.

10 Celebritati cu Inalte Studii Universitare Film, Muzica şi Sport - Rowan Atkinson

7. Rowan Sebastian Atkinson: Master of Science, Inginerie Electrică
Rowan Sebastian Atkinson născut pe 6 ianuarie 1955, in Consett, Co. Durham, UK, este cunosc ca actor de comedie, fiind foarte popular datorită personajului Mr. Bean. Actorul a primit o educaţie aleasă şi a urmat cursurile Durham Choristers School, St. Bees School şi Newcastle University, unde a fost licenţiat in Inginerie Electrică. De asemenea, Atkinson a obţinut titlul de Master of Science în Inginerie Electrică la Oxford.

10 Celebritati cu Inalte Studii Universitare Film, Muzica şi Sport - Donald Sutherland

8. Donald Sutherland: Licenţiat in Inginerie şi Teatru
Actor canadian care a apărut în peste 200 de filme şi piese de teatru diferite. Donald Sutherland nu are nevoie de nici o prezentare, contribuţia sa în cinematografie fiind legendară. Acorul este licenţiat în Inginerie la Universitatea din Toronto. După ce obţinut diploma în Inginerie, actorul a urmat cursurile Academiei de Muzică şi Arta Dramatică din Londra

10 Celebritati cu Inalte Studii Universitare Film, Muzica şi Sport - David Duchovny

9. David Duchovny: Master în Literatura Engleză
Devenit foarte cunoscut ca urmare a rolului de agent FBI din serialul The X Files, David Duchovny este un actor, scriitor, producător şi compozitor american. Un alt serial apreciat, în care actorul a deţinut rolul principal, este Californication. Duchovny a obţinut licenţa în literatura engleză la Universitatea Princeton şi un master în acelaşi domeniu la Universitatea Yale.

10 Celebritati cu Inalte Studii Universitare Film, Muzica şi Sport - Adam Sandler

10. Adam Sandler: Master în Arte Plastice
În vârstă de 49 de ani, Adam Sandler este un bine cunoscut actor american de comedie, dar, în acelaşi timp, şi scriitor, compozitor şi muzician. Dacă comediile în care a jucat Sandler sunt foarte populare şi cunoscute, este bine de ştiut că actorul are şi reuşite în plan muzical, având premiate 5 albume de muzică. Actorul are la bază o bună pregătire teoretică având un Master în Arte Frumoase obţinut la Universitatea din New York.

Scroll to Top