Automobilele Electrice Se Pot Alimenta In Timpul Mersului

Creşterea popularităţii şi implicit a vânzărilor de automobile electrice face ca specialiştii în domeniu să-şi îndrepte atenţia şi asupra sistemelor de alimentare a acestor tipuri de autovehicule. Automobilele electrice se remarcă atât prin emisiile de CO2 foarte scăzute cât şi prin avantajele economice certe pe care posesorii lor le au. Astfel, Ministerul Transporturilor din Anglia intenţionează să implementeze un sistem inovativ de alimentare a maşinilor electrice denumit “autostrăzi electrice”.

Automobilele Electrice Se Pot Alimenta In Timpul Mersului (1)
Tehnologia este in teste timp de 18 luni

Practic, automobilele electrice vor fi echipate cu o tehnologie fără fir care va permite alimentarea acumulatorilor în momentul în care acestea sunt conduse pe o porţiune de drum numită “autostrada electrică”. Această porţiune de drum are echipamente speciale îngropate sub asfalt şi care generează un câmp electromagnetic care permite încărcarea din mers a acumulatorilor maşinilor electrice. Echipamentul se află în studiu pentru o perioadă de 18 luni înainte de a fi implementat pe drumurile publice din Anglia.

Nu este prima dată când o asemenea tehnologie este avută în vedere: în 2013 oraşul sud-coreean Gumi a instalat un asemenea sistem pe o rută de 12 km lungime, pentru a fi folosit la încărcarea acumulatorilor unor autobuze.

Sursa Gov.uk

Automobilele Electrice Se Pot Alimenta In Timpul Mersului (3)
Cablurile electrice sunt îngropate sub asfalt şi genereză câmpuri electromagnetice care sunt captate de o bobină din automobil şi transformate în energie electrică.
Automobilele Electrice Se Pot Alimenta In Timpul Mersului (2)
Guvernul britanic a alocat 500 mil £ pentru următorii 5 ani, intenţionând să menţină UK în prima linie a acestei tehnologii

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top